Oude Zak

Onlangs ben ik 50 jaar geworden. Ik ben een oude zak geworden! Op de bewuste verjaardag is me vaak gevraagd: “En hoe voelt dat nou?” Ik kon niet anders zeggen dan dat ik me oud voelde. Ik behoor nu definitief tot de oudere helft, niet dat ik denk dat ik 100 word, maar goed. Het is nu aftellen in plaats van optellen. Nog maar 15 jaar en ik ben bejaard! Ja, 50 jaar worden was een hele domper voor me.
Voor mijn verjaardag kreeg ik een fles shampoo met de tekst “Oude zakken shampoo, ook te gebruiken voor andere lichaamsdelen.” Leuk hoor!
Hopelijk duurt het nog lang voordat ik kleinkinderen krijg en daarmee laat opa worden nog even op zich wachten. Weer een nekslag denk ik dan, maar dat zien we tegen die tijd wel weer.
Ook motorrijden zal minder worden met de komende jaren en tegen de tijd dat ik bejaard ben misschien wel tot nihil gereduceerd zijn. Wat mijn libido betreft, hetzelfde verhaal denk ik.
Is er dan helemaal niets positiefs te vermelden over ouder worden? Jawel!
Dankzij het geweldige voormalige kabinet wordt mijn pensioenleeftijd verhoogd naar 67 jaar. Jippie, ik ben dus pas 2 jaar later bejaard.
Op mijn verjaardag kreeg ik vaak de reactie, “joh, ben jij al 50 jaar? Ik had je véél jonger geschat.” Ze vertelden het welgemeend, echt.
Al mijn vrienden evenals mijn broer en zus zijn ouder dan ik. Zij lopen één of meerdere jaren voor op mij. Zij zijn véél eerder bejaard en stokoud dan ik. Zij zijn pas oud. Ten opzichte van hen ben ik nog héél jong. Mijn liefje is zelf ook nog erg jong en ik ben er van overtuigd dat ze me ook jong houdt. Ik ben dus eigenlijk helemaal niet oud, ik ben eigenlijk gewoon piepjong….

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Leeftijd. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oude Zak

 1. Andre van Krugyen zegt:

  motor rijder van 50 hahihaha lol .je komt net kijken . ik ben 64 en draai gemiddeld 10000 km per jaar puur als hobby uit waaien vrij zijn

 2. White Lady zegt:

  Je website gevonden en ja, ook jij hebt schrijverstalent, maar dat wist ik eigenlijk al.
  Leuk geschreven.

  Grtz,
  Marij

 3. To grow old… there’s nothing to it. But to grow old in grace, wisdom and joy, that’s the challenge my beloved young and wonderful Vman. And I’ll be there with you, every step of the way.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s