2-0 voor Nederland

Prachtig hè, die wereldkampioenschappen? Nog prachtiger vind ik die heisa rond Bavaria.
Tijdens de wereldkampioenschappen is er een scala aan nieuwe woorden ontstaan. De Dikke Van Dale heeft het beleid dat nieuwe woorden worden opgenomen zodra deze frequent gebruikt worden en algemeen goed zijn geworden. Met vreugde constateer ik dat de volgende nieuwe woorden, die in ieder geval tot mij, in het leven zijn geroepen: bierbabe, Bavariajurkje, Bavariababe, biervrouwen en vuvuzela. Stuk voor stuk prachtige woorden die geen uitleg behoeven. Toch? Ik hoef toch niet uit te leggen dat een biervrouw een dame is die om commerciële reden in een leuk sexy oranje jurkje rondloopt en dus niet een vrouw is die braaf bier haalt voor haar aan bier verslaafde man?
Nederland en de Nederlandse taal zijn een weer een stuk rijker geworden! 1-0

Het tweede bijzondere aan de wereldkampioenschappen is dat Budweiser het alleenrecht heeft op bierreclame. Andere merken mogen geen reclame maken. Sterker nog, zelfs een reclamelogo op kleding is in zijn algemeen verboden.
Bavaria is echter heer en meester in reclamestunts. Wie herinnert zich niet de Bavaria kalender met Tatjana, de TV-reclames, de leeuwenhose enz?
Nu heeft Bavaria de zogenaamde Bavaria jurkjes gelanceerd. Sexy oranje jurkjes die zelfs zonder reclamelogo gedrapeerd om jonge blonde meiden een bijzonder hoog marketing gehalte hebben. Waar de mooie dames verschijnen wordt reclame gemaakt voor Bavaria. Ja, zelfs zonder enige vorm van reclame kenmerken.
De naam Bavaria is frequent in de media, zelfs zonder dat Bavaria iets heeft hoeven doen voor deze gratis reclame. Dit is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij de FIFA. Hoe meer Bavaria in de media verschijnt des te meer reclame voor het merk. Bavaria heeft het wéér voor elkaar.
Het gaat dus voortreffelijk met Nederland. 2-0 proost.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Reclame en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 2-0 voor Nederland

  1. bikermaniac zegt:

    Og, je kent me. Heb verstand van bier, vrouwen en Harley’s!

  2. Haha en 3-0 voor jou! Erg leuke post Vman 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s