Laptopje mee op vakantie

Voor het eerst heb ik dit jaar een laptop meegenomen op vakantie. “Ben je helemaal gek geworden”, zie ik sommige al denken. “Geniet van je vakantie; achter de computer zitten doe je het hele jaar al”. Voor diegene die voor hun werk per se achter een computer moeten zitten, terwijl ze dat met tegenzin doen, kan ik me die reactie goed voorstellen. Nee, voor mij is het geen straf om achter zo’n ding te zitten. Natuurlijk zit ik er niet de hele dag achter tijdens mijn vakantie. Het is hooguit een uurtje of één/twee en dan alleen in de zwoele avonduren lekker op de veranda met een glaasje gekoelde prosecco of rosé, terwijl de zon langzaam ondergaat en de krekels er op los ‘krekelen’. (Hoe heet dat eigenlijk?) Voetjes op het bankje, het zicht op het glooiende landschap en mijn liefje aan mijn zij. Ik schrijf dan mijn verslag van de dag, mijn column of ik ben de route aan het voorbereiden voor de volgende dag die ik eenvoudig upload naar mijn GPS.
Het laptopje is mini-mini moet ik zeggen en het past bijna in mijn binnenzak en kan dus zelfs makkelijk mee op de motor. Toch voldoet het aan alle eisen om er lekker mee te kunnen werken. Het ding (sorry, ik bedoel computer) kan gewoon alles wat een grote ook kan. Ik mis dus niks. Ik check even mijn emails, kijk naar de weersverwachtingen, stuur een mailtje naar het thuisfront dat alles goed gaat. Ja, zo’n ding (sorry laptopje, ik bedoel computer) is gewoon super handig op vakantie. Nu is het nog vreemd, maar ik weet zeker dat iedereen in de toekomst zo’n ding (weer sorry, laptop) meeneemt op vakantie. Ik ben dus eigenlijk gewoon modern!
Mijn liefje en ik zijn steeds meer op zoek naar rust in het leven. Het leven is al hectisch genoeg. We zoeken de drukte en de gezelligheid lang niet (altijd) meer op. Nee, we genieten steeds meer van de rust en van elkaar. Nog steeds smoor verliefd op elkaar. We genieten beide enorm van het samenzijn in alle rust. Elkaar respecterend, zoeken we allebei onze voldoening in lezen, verhalen, verslagen, columns en dergelijke en dan is zo’n laptopje verdomd handig.
Vakantie is ook rust en ontspannen. Dat doen we doen vooral ‘s-avonds. Lekker laat eten, een glaasje wijn en een beetje ontspannen. Overdag daarentegen trekken we er op uit. We laten de Harley bulderen door de kleine steegjes en de bochtige bergwegen en genieten intensief van de natuur en de omgeving.
Het laptopje gaat dus van nu mee op vakantie. Het hoort bij ons. We kunnen er ons ei in kwijt maar het maakt deel uit van de dagelijkse dingetjes. We zijn dus eigenlijk ‘moderne motorrijders’.
Prettige vakantie.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Laptopje mee op vakantie

  1. Da’s vreemd, de site vertaalt een url naar deze post vanuit mijn eigen blog in een ‘reactie’?!
    Geeft niks, zijn ze mooi gelinkt 😉
    Het was een gouden zet dat je je notebook meenam, klein maar erg fijn! Volgende keer gaat mijn Toppie ook mee 😛
    Wat een heerlijke zomermaand mijn Vman, een unieke vakantie met hopelijk nog veel vervolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s