Harley’s en romantiek

Harley’s en romantiek gaan niet samen. Dat moge duidelijk zijn. Harley’s en romantiek staan eerder loodrecht tegenover elkaar. Harley rijders zijn ruwe, ruige, boerende, ongeschoren, getatoeëerde, bierdrinkende zuipschuiten met bierbuiken, zwarte nagels, zware kettingen, ringen en smeervlekken op hun kleding. Altijd gekleed in afgedragen spijkerbroeken en T-shirts met Harley prints en op de motor natuurlijk in standaard zwart leer. Niet bepaald types met een driedeling pak maar rebels, dwars en zich afzettend tegen de maatschappij. Harley rijders willen nergens bij horen behalve bij hun eigen broeders. Harley rijders zijn eensgezind, saamhorig en trouw aan het motormerk en de motorclub waar ze lid van zijn. Stoer volkje dus. In hun wereld passen geen kaarsjes, geen handjes vasthouden, geen knuffels, kusjes en geen liefkozingen. Nee, zichtbare liefdesuitingen zijn niet gewenst, maar wel big tits, miss wet T- shirt verkiezingen en stripteases. Voor de Harley vrouwen geldt hetzelfde. Ze zijn hetzelfde gekleed als hun partners en drinken eveneens een stevige pot bier mee. Nee, Harley rijders zijn verre weg van romantisch en dat interesseert ze geen zier.
Is dit bovenstaande echt zo of is het alleen maar schijn? Hebben die ruige mannen niet gewoon een klein hartje? Misschien houden ze wel net zo veel van knuffelen en romantiek als de gemiddelde mens. Drukken ze het niet weg voor de schijn?
Zelf heb ik in ieder geval ervaren dat het ook anders kan en dat romantiek wel samen gaat met de bikercultuur. In 2009 ben ik namelijk getrouwd tijdens een bikerweekend. Ik moet natuurlijk ‘wij’ zeggen, want trouwen doe je niet alleen. It takes two to tango, nietwaar?
Het bikerweekend vond plaats in een oud nonnenklooster en laat daar nou net ook een kapel zijn. De organisatie van het weekend had het ludieke idee iets met de kapel te doen. En zo kwamen zij al snel uit op een huwelijk. Nu nog een bruidspaar zien te vinden. Je raadt het al, ze dachten aan mij en mijn vriendin. Na onze instemming werd de ceremonie samengesteld.
Onze director speelde voor ambtenaar en voltrok de plechtigheid. Mijn lief wit gesluierd en ik in een zwart shirt liepen gestaag naar de twee stoeltjes voor het altaar. Achter ons een kerk vol met bikers in zwart leer. Onze director achter het altaar bond ons in het huwelijk alsof hij al jaren niets anders deed. Trouwringen, getuigen en muziek maakten de huwelijksceremonie compleet. Onze trouwringen zijn uiteraard Harley-ringen. Mijn motor stond achter het altaar. De ca. 100 vrienden in de kerk wisten van niets. Niet alleen wij maar ook onze bikervrienden hadden een smile van oor tot oor en genoten zichtbaar van deze romantische en originele manier van trouwen. Ja romantisch, het was super, super romantisch. En ik weet zeker dat velen van hen op deze romantische manier hadden willen trouwen. Harley en romantiek, het kan dus wel samen.  En die Harley-ringen doen we nooit meer af.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s