Motorrijders zijn net zwervers

Wat hebben motorrijders toch? Ze willen altijd maar weg. Weg met de motor. Bestemming is niet belangrijk. Het gaat om het rijden. Als je er over nadenkt, lijkt het zo doelloos. Weg? Waar na toe? Waarom? Allemaal vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Eén ding is zeker; motorrijders hebben er allemaal in meer of mindere mate ‘last’ van. Niet alle motorrijders dus. Er zijn ook motorrijders die de motor enkel voor woon-werkverkeer gebruiken en verder niks. Deze motorrijders beleven het motorrijden dan ook heel anders, tenminste dat denk ik. Zij hebben geen binding met andere motorrijders, zijn niet geïnteresseerd in mooie vergezichten onderweg en genieten niet met de geuren die spontaan je neus inwaaien enz. Dit groepje is vollens mij maar klein. Voor al die andere motorrijders gelden dus die onbeantwoorde vragen.

Motorrijders rijden dus graag. Waar naar toe is heel divers. Dat kan zijn van een rondje rond de kerk tot complete wereldreizen en alles wat daar tussen in zit. Toch is deze groepering niet zo simpel en er is wel degelijk een overeenkomst tussen deze bikers. Bijna geen enkele biker houdt van stadsverkeer, files, langzaam rijden. Nee, we willen buiten zijn. Het liefst in de natuur. Sommige kiezen er voor dat alleen te doen en andere bij voorkeur in kleine of grote groepen.

Vakantiereizigers kiezen voor overnachtingen in een tent en andere weer in een lux hotel. Ook hier zijn vele varianten te bedenken. Dit is echter ongeschikt aan het motorrijden, want overdag trekken we er op uit, waar en hoe we slapen is niet belangrijk. Het aantal bikers dat met de motor kort of langdurig op vakantie gaat is groot. Ook tussen deze twee groepen is een overeenkomst te ontdekken. Zelden blijft een motorrijder op één plaats. Meestal maken motorrijders een toertocht en kiezen ervoor iedere dag verder te trekken.

Overeenkomsten tussen motorrijders zijn er dus genoeg. Ze houden van natuur. Ze houden van vakanties. Ze houden van er op uittrekken. Ze hebben geen rust om met het gezinnetje twee weken aan de Côte D’azur te liggen aan het strand. Ze houden van variatie. Nog altijd blijft de vraag open: Waarom wil de motorrijder er zo graag op uittrekken? Kunnen we nergens aarden? We zijn echter niet de enige die daar ‘last’ van hebben. We zien deze kenmerken ook bijvoorbeeld bij: zigeuners, ontdekkers, verkenners, zwervers en nomaden. Motorrijders zijn dus net zwervers, maar dat wel in de moderne tijd; op een motor.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Model, Reizen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Motorrijders zijn net zwervers

  1. Diebertje zegt:

    Je hebt helemaal gelijk. Vrije vogels zijn motorrijders toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s