Harley Dag Arnhem afgelast

Net als de Harley-dag in Breda is ook de Harley-dag in Arnhem afgelopen zondag 29 mei afgelast. In beide gevallen speelt politie, geweld en angst een grote rol. De politie van Arnhem had grote vermoedens dat de openbare orde verstoord zou worden door rivaliserende motorclubs. De vergunning is op vrijdag net voor het evenement ingetrokken door de gemeente.
Het is bekend – zonder namen te noemen – dat bepaalde motorclubs niet goed samen door één bocht kunnen, om het maar eens metaforisch uit te drukken. Op Harley-dagen zouden deze motorclubs bijeen kunnen komen en zou het risico groot zijn voor knokpartijen. Aldus de politie en de organiserende club(s) die de schrik in de benen hebben bij degelijke evenementen.
Moeten we nu vrezen dat alle Harley-dagen gecanceld worden? Persoonlijk denk ik van niet. Breda en Arnhem zijn beide gezellige oude steden waar bovendien geen rivaliserende clubs gehuisvest zijn. Deze steden nodigen uit vanwege hun gezelligheid en trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers en motorrijders van allerlei pluimage van doktor tot hardcore biker. Indien de Harley-dag in de thuisstad van de club plaatsvindt, bedenkt de rivaliserende ‘gastclub’ zich ongetwijfeld om naar een dergelijk evenement toe te gaan uit angst voor confrontaties. (Of juist niet als er wat te verrekenen valt!) Rivaliserende motorclubs zitten over het algemeen niet in dezelfde stad. Tot nu zijn er niet echt veel incidenten bekend waar motorclubs elkaar hebben opgezocht voor stevig robbertje stoeien en is het redelijk vreedzaam is de motorwereld.
Harley-dagen met mindere bekendheid en kleinere bezoekersaantallen worden in het algemeen minder bezocht door grote motorgroepen. Dus ook het aantal colors zal hier beduidend minder zijn en is dus de angst voor escalaties kleiner.
Laten we hopen dat het allemaal een storm in een glas water is en dat we nog gezellig naar de Harley-dagen kunnen. Je kan (voorlopig) dit jaar onder andere nog naar de Harley-dagen in: Goirle, Winschoten, Lekkerkerk, Zeist, Apeldoorn, Workum, Annen, Purmerend, Hamburg (D), Weert, Rotterdam, Utrecht, Bergen Op Zoom, Gouda, Delft, Woerden, Poppel (B), Winterswijk, Uithoorn, Mill, Leopoldsburg (B), Berlijn (D), Dieren, Kieldrecht, Gasselternijveenschemond (Dr), Tilburg, Gerwin en Haarlem.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Politie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s