Eenwielige motor

Wist je dat er sinds kort motoren zijn met slechts één wiel? Ik bedoel niet de unicycles voor crosswedstrijden, maar echte motoren voor de openbare weg. Dat kan toch niet zou je zeggen. Het lijkt wel een 1 april grap, maar dat is het toch echt niet. We weten allemaal hoe moeilijk het is om met die eenwielige circusfietsjes te rijden. Een hoop gestuntel om maar niet om te vallen. Nu is er dan een motorfiets met slechts één wiel, waarmee het rijden echt heel makkelijk schijnt te zijn. De motor is ontwikkeld door de firma Ryno en heeft een elektromotor als krachtbron. Software zorgt voor de balans van de motorfiets. Je hoeft dus niet als een acrobaat met je armen te zwaaien voor de balans. Nee, de motor heeft gewoon een stuurtje er werkt in feite als een normale motor.
De elektromotor heeft een bereik van 50 kilometer. De topsnelheid is 30-35 km/h. De motor is licht en makkelijke te manoeuvreren. De motor komt in de tweede helft van 2012 op de markt en hij gaat US$ 4000 kosten.
Zijn er ook nadelen aan de motor? Ja, parkeren is vrij lastig. Gewoon platleggen of in een speciale standaard zetten. En een passagier meenemen is niet mogelijk. Kijk in het filmpje hoe verbluffend makkelijk de Ryno rijdt.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Verkeer en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Eenwielige motor

  1. fatbick zegt:

    Te gek ding hoor; mooi vormgegeven en handig. En de prijs is net eens zo heel erg gek.
    Wel graag een USB2 aansluiting zodat je met de opname van je loud pipes laat horen dat je eraan komt, toch?
    Wordt ook leuk voor de Nederlandse overheid; wat is het eigenlijk? Motor? Brommer? Wel helm? Geen helm? Mag ie (ook) op een fietspad? Spannend!

  2. Henk Janse zegt:

    Eénwielige motoren zijn al heel oud! Alleen: vroeger was het een reusachtig wiel, waar je in zat en zorgde een benzinemotortje voor de aandrijving. Het geheel was moeilijk te manouvreren. Bij dit filmpje vraag ik me af: hoe neem je die speciale standaard mee? In een rugzak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s