Imago motorrijders / motorclubs

Het imago van motorrijders is in 2011 behoorlijk gedaald. Maar al te vaak waren motorrijders en dan met name motorclubs negatief in het nieuws. We weten allemaal wat met de Harley-dagen is gebeurd. Velen werden er afgelast uit angst voor knokpartijen tussen rivaliserende motorclubs.
Als protest voor de vele afgelastingen werd er in Amsterdam een alternatieve Harley dag georganiseerd op 4 september. Motorrijders/clubs wilden het publiek tonen dat er helemaal niets aan de hand is in de motorwereld. Natuurlijk gebeurde er niets. Maar is alles nu weer goed?

Helaas gebeurden er nog veel meer dingen waar motorclubs bij betrokken waren. Zo werd een lid van een motorclub opgepakt voor verdenking van afpersing in een bekend bordeel.
In diverse gemeenten zou er sprake zijn van afpersing door een motorclub in de horecabranche. Ondernemers in de horeca zouden in ruil voor geld bescherming krijgen. De politie doet inval bij de motorclub waarbij 11 leden van een motorclub worden gearresteerd voor bedreigingen en ernstige mishandelingen.
Korte tijd later doet de politie opnieuw inval bij de motorclub op verdenking van betrokkenheid bij de handel in en de productie van synthetische drugs. Acht mannen worden aangehouden.
Justitie houdt enkele motorclubs nauwlettend in de gaten en probeert de clubs te laten bestempelen als criminele organisatie zo blijkt onder ander uit stukken van de NOS. Op NU.NL is te lezen dat motorclubs ‘bijna altijd crimineel gedrag vertonen’.

Het gaat dus slecht met ons imago. Natuurlijk kunnen alle motorrijders niet over één kam geschoren worden. Maar de ‘slechteriken’ verzieken het aardig voor de rest. Waar gaat dat heen? Komt de rust weer terug en neemt de vrees voor de onregelmatigheden af in 2012? Worden de Harley dagen in 2012 weer gewoon georganiseerd? Ik hoop het van harte. Ik wens iedereen een fantastisch mooi motorjaar.

PEACE – FRIENDSHIP – POWER

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Politie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Imago motorrijders / motorclubs

  1. Het zou mooi zijn als er sowieso minder rivaliteit zou zijn tussen motorclubs of ze nou klein of groot zijn. Laten we nou gewoon genieten van het motor rijden.!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s