Reisverslag Zuid Engeland

Een deel van het reisverslag naar Lands End Zuid Engeland.

In het plaatsje met de mooie naam ‘The Lizard’ bezoeken we eerst het meest oostelijke punt van de landtong in Cornwall, waar op rust na, wat mooie huisjes en vergezichten niets te beleven valt. Het meest zuidelijke punt van Cornwell is echter beperkt toeristisch ondanks zijn natuurlijke schoonheid. Ik zou hier uren kunnen wandelen om alle schoonheid tot mij te nemen.
Op naar het volgende hoogtepunt en wel Lands End, maar eerst rijden we door naar het plaatsje Marazion en zijn verrast door het prachtige schiereilandje dat door een smalle ‘zandstrip’ verbonden is met het vaste land. Het bebouwde eilandje steekt markant boven de zee uit met op de achtergrond de verre panorama’s van de gehele kustlijn.
De volgende verrassing op onze route is het plaatsje Penzance. De route voert ons dwars door het centrum van de stad. We hoeven dus niet eens af te stappen om een glimp van de stad op te vangen. We rijden echter verkeerd de stad uit en raken verzeild in de oude binnenstad waar ik in een extreem korte afstand een grote hoogte moet overwinnen. De aaneenschakeling van kleine, smalle, korte straatjes heeft volgens mij wel een percentage van 25%. Ik ben blij dat ik er weer heelhuids doorheen kom.
Na een verrassend stukje binnendoor met vele bochten komen we dan eindelijk in Lands End. Het voelt als een ware overwinning. Je kunt niet verder zuidwestelijk in Engeland komen dan hier. Het is dan ook een toeristisch eindpunt dat vele toeschouwers trekt. Maar eerlijk gezegd is er weinig moois aan, zeker in vergelijking tot The Lizard.

Het volledig verslag kun je lezen onder “Reisverslagen” in het pulldown menu. 

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Reizen, Verkeer en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s