Harley-Davidson Dealers

Afgelopen jaren zijn er redelijk veel wijzigingen geweest bij de Harley-Davidson dealers in de Benelux. Veelal lag hier een financiële reden aan ten grondslag. Meestal had de dealer te maken met negatieve resultaten zoals bijvoorbeeld bij Safe in Rotterdam. De recessie sloeg hard toe. Soms was er groei en verhuisde de dealer naar een groter pand of naar een stad met een groter afzetgebied. Diverse dealers in de Benelux zijn afgelopen jaren verhuisd. Zo zijn enkele dealers in België verhuisd en is H-D Point in Leeuwarden op 21 april jl. verhuisd naar het moderne pand aan de Dopplerlaan 26 in Drachten en dat ligt toch weer een stukje dichterbij Groningen en Drenthe.

Na het faillissement van Safe in 2010 was het even stil in Rotterdam. Pietersen US Cars & Bikes liet zich niet in het keurslijf van Harley-Davidson persen en werd daarmee geen officiële dealer. Pietersen behoort daarmee tot de grijze import zoals dat heet.

Harley-Davidson ging daarna op zoek naar een andere kandidaat. Deze werd gevonden en op 16 juni opent Harley-Davidson Rotterdam haar deuren voor het publiek, zodat Zuid Holland / de Randstad weer vertegenwoordigd is met een tweede officiële dealer. De nieuwe dealer is gelegen aan de Eerste Tochtweg 2A, 2913 AE Nieuwerkerk aan de IJssel, net buiten Rotterdam dus op slechts 26 km van Harley-Davidson Den Haag. Dit is niet helemaal strategisch zou je zeggen, maar Nieuwerkerk aan de IJssel ligt aanzienlijk dichter bij de provincie Utrecht en bestrijkt daarmee een ander deel van Nederland.

De nieuwe dealer is een familiebedrijf van de gebroeders Ed en Ron de Graaf. Beide heren zijn rasechte Rotterdammers en zeer bekend met de omgeving en de motorrijders. Het pand is te zien vanaf de snelweg A20, afslag 17. Het is een ruim pand met een groot buitenterrein en veel parkeergelegenheid.

Voor de volledige NL-dealerlijst klik hier.
Voor de volledige B-dealerlijst klik hier.

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Reclame en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s