Ducati in Duitse handen

Onlangs is het Italiaanse Ducati overgenomen door het Duitse automerk Audi, dat onder de Volkswagen Group valt. Op zich is dat geen nieuw nieuws meer. Audi kocht Ducati voor maar liefst 860 miljoen euro. Je kunt je afvragen waarom Audi überhaupt een (Italiaans) motormerk opkoopt. Waarom begeeft Audi zich buiten de auto-industrie? Versterking van de markt is wellicht het antwoord. Bovendien heeft Ducati meer kennis in het bouwen van kleine motoren.

Eén van Audi’s grootste concurrent is het Duitse BMW, dat auto’s én motoren verkoopt. Daarbij kan aangemerkt worden, dat BMW motoren tot de grotere spelers op de markt behoort wereldwijd, in ieder geval technisch. Audi wil ongetwijfeld daar een graantje van meepikken.

Het lijkt wel dat de Duitsers weer op oorlogspad zijn. Alweer zou je kunnen zeggen! Het Engelse merk Mini is overgenomen door BMW, evenals Rolls Royce. Bentley is overgenomen door de Volkswagen Group, evenals Lamborghini en Bugatti. Skoda en Seat behoorden al langer tot Volkswagen. Nu is dan Ducati in Duitse handen gevallen. What’s next?

Onlangs reed een Italiaan met zijn Lamborghini Murcielago door de voorgevel van een BMW dealer en richtte enorm veel schade aan. Opvallend veel nieuws, vind je niet? Werd het hem te veel, dat alles in Duitse handen komt, of is het gewoon toeval?

In Nederland hebben we (gelukkig) geen auto en motormerken die overgenomen kunnen worden. Sterker nog, het Limburgse Born heeft plannen om BMW’s te gaan assembleren. Zo zie je maar weer, Europa wordt één….

 

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Auto, Motor en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s