Protestrit 22 sept. APK voor motorfietsen

De MAG organiseert op zaterdag 22 september 2012 een protestrit naar Brussel.

De protestrit wordt georganiseerd om in actie te komen tegen een verplichte APK voor motorfietsen, die de EU gaat invoeren. De protestrit wordt georganiseerd in samenwerking met MAG (Motorrijders Actie Groep) België.

Op Motorrijdersactiegroep en op Facebook word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de voorbereidingen van de protestrit.

Zet het alvast in je agenda: zaterdag 22 september 2012.

In 11 van de EU-lidstaten is er geen verplichte APK-keuring voor motoren. De EU wil dit voor alle landen gelijktrekken, omdat volgens een (Duits) Dekra rapport in 8 procent van de ongevallen ouderdom van de motor de oorzaak is van het ongeval. Dekra is echter belanghebbende in APK-keuringen in Duitsland en dus niet objectief. Volgens een deskundig onderzoek van de Maids is slechts in 3 van de 1000 motorongevallen een technisch probleem de oorzaak van het ongeval. Andere landen waar wel een APK-keuring is hebben uitgewezen, dat het niet wezenlijk bijdraagt tot minder slachtoffers.

Je zult misschien hierop reageren met; oké duidelijk, maar het interesseert me niet. Maar pas op!

APK-keuringen bestaan uit diverse onderdelen zoals veiligheid en milieu. Het verschil tussen auto’s en motoren is hierin erg groot. Geen enkele motorrijder zal het in zijn hoofd halen om bijvoorbeeld met een doorgeroest frame te gaan rijden, met kale banden door de regen te scheuren of met een kapotte koplamp in het donker te gaan rijden. Dit is ook de reden, waarom een APK-keuring nauwelijks bijdraagt tot minder ongevallen. De motorrijder zorgt wel voor zijn eigen veiligheid. Het is zijn eigen leven.

Het andere aspect, milieu, ligt wat lastiger. Bij een keuring wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid roetuitstoot bij diesels en de CO2 uitstoot bij benzine motoren. Maar ook wordt er op lekke uitlaten gecontroleerd.

Ai, daar kan wel eens het grote probleem ontstaan voor motoren. Als de geluidstest een onderdeel wordt van de keuring – en dat wordt het geheid – zijn veel motorijders de pisang en rijden we straks allemaal weer met een originele uitlaat.

Dus beste motorbroeders, 22 september naar Brussel. Stop deze geldklopperij.

Lees verder op MAG

Bron: MAG Motorrijders Actie Groep

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Leeftijd, Motor en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s