Verzekeren is wel zo verstandig

<Van onze gastschrijver>

Een verre reis maken met de motor, welke motorliefhebber droomt daar nu niet van? Het liefst door een bergachtig gebied met onverwachte bochten en steile hellingen. Maar in zo’n omgeving is het wel van belang om je motor goed verzekerd te hebben en zelf een goede reisverzekering af te sluiten.

Allriskverzekering
Natuurlijk is het afhankelijk van het soort motor dat je rijdt, maar logischerwijs dekt de Allriskverzekering de meeste schade. Ook als je thuis bent is het natuurlijk van belang dat je motor goed verzekert is. Een ongeluk zit ten slotte in een klein hoekje en het zou vervelend zijn dat je niet of slecht verzekerd bent. Door een Allriskverzekering af te sluiten is je motor volledig verzekerd. Ook de schade die je al dan niet hebt aangebracht aan een ander voertuig is gedekt. Of het nu jouw schuld was of niet. Dit is een ideale verzekering voor nieuwe motoren en voor als je het een fijn idee vindt alles verzekerd te hebben.

WA-verzekering
In het geval van een ongeluk wat jij veroorzaakt hebt met een motor van meer dan tien jaar oud is een WA-verzekering interessant. Wanneer je op deze manier verzekerd bent en er gebeurt iets, is de schade aan anderen toegebracht gedekt, maar je eigen schade niet. Een torenhoge verzekering afsluiten voor een motor die dat eigenlijk niet meer waard is, lijkt wat onzinnig.

Motor op stalverzekering
Voor de echte ‘mooi weer’-rijders is er de speciale Motor op stalverzekering. Bij deze verzekering is je motor niet allrisk verzekerd, maar is het wel veilig om je motor te stallen. Mocht er onverwacht brand uit breken in de stalling, een boom op de stalling vallen of door andere natuurverschijnselen iets gebeuren waardoor je motor schade heeft dan is dit gedekt.

Bestuurders en meerijders
Natuurlijk is de motor van groot belang om goed te verzekeren, maar het is natuurlijk verstandig om jezelf én eventuele opzittenden ook goed te verzekeren. Daarom vind je bij Inshared de Opzittendenverzekering. Bij een ongeluk waarbij schade aan spullen is ontstaan, iemand gewond is geraakt of zelfs overleden is, keert deze verzekering uit.

Een mooie motorvakantie, een ritje door de polder of een korte tocht naar je werk moet niet uitmonden in een groot drama en daarom is het verstandig om je motor én jezelf goed te verzekeren. Kijk voor nog meer opties, onder andere specifiek voor de Harley-Davidson hier.

harley+davidson+crash

Advertenties

Over Bikermaniac

Heb het altijd te druk. Waar is de tijd! Life is too serious, make fun!
Dit bericht werd geplaatst in Motor, Reclame, Reizen, Verkeer en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verzekeren is wel zo verstandig

  1. Karin zegt:

    Goed artikel heb je geschreven. Ik ben het met jou eens dat een motorverzekering en reisverzekering erg belangrijk is. Zelf heb ik deze afgesloten met hulp van Finion. Was hier echt super tevreden over, ze hebben namelijk erg goed geluisterd en geholpen. Ik ben nu heel tevreden met mijn gekozen verzekeringen. De website is http://www.finion.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s